perjantai 26. lokakuuta 2007

Härskiä spammia presidentiltä


Ärsyynnyn saadessani spammia. Jos tämä roskaposti vielä sisältää vihjailevia loukkauksia, se alkaa helposti vituttaa.

Millä oikeudella valtio antaa minulle käyttäytymisohjeita, kuin rehtori jollekin huonosti käyttäytyvälle pikkupojalle? Ymmärtäisin ohjauksen ja ojentamisen, jos olisin sitä pyytänyt tai jos siihen olisi ilmeiset syyt.

Sukupuolten välinen tasa-arvo on minulle ollut aina itsestään selvää. Itselläni ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa suhtautumisessani naisesimiehiini tai naisjohdettaviini. Ne harvat henkilöongelmiksi osoittautuneet kokemukset työelämässä ovat olleet täysin sukupuoliriippumattomia. Itsekeskeisyys kun ei ole sukupuoliriippuvainen asia.

Jos sinulle varta vasten lähetetään nimelläsi osoitettu kirje, jossa sanotaan boldatuin kirjaimin, että ”Katso peiliin”, ”Älä aliarvio naista”, ”Usko naisen kykyihin” ja sanotaan ”Toimi nyt…” ”Näin otat 10 askelta”, niin eikö se ole samalla myös melko selväsanainen syytös? Tässä henkilökohtaisesti nimelläni osoitetussa viranomaiskirjeessä annetaan ymmärtää, että olen jotenkin ongelma naisten tasa-arvolle ja minun täytyisi tehdä muutos. Toinen vaihtoehto itsestään selvyyksien, kuten ”Oma sukupuoli ei ole kenenkään ansio tai vika, vaan pelkkää genetiikkaa”, lähettämisessä nimelläni on, että minua pidetään tyhmänä.

Molemmat vaihtoehdot ovat henkilökohtaisia loukkauksia!

Haluaisin kuulla näiden väitteiden/loukkausten tueksi jotain faktaa. Mitenkä olen käytökselläni antanut näihin loukkauksiin aihetta?

Jos syynä on pelkästään sukupuoleni, niin kehottaisin arvon virkamiehiä toimimaan oman julistuksensa pohjalta ”Ole oikeudenmukainen ihmiselle. sukupuoli ei ole kenenkään ansio tai vika, vaan pelkkää genetiikkaa”. Samaa tasa-arvoa kaipaisivat myös kampanjan nettisivut.

Tasavallan presidentin ja muiden kellokkaiden tuella julistetaan miesten ja naisten tasa-arvoa, mutta samalla annetaan ymmärtää, että nainen kumminkin olisi jotenkin parempi. Tämä on selvää sovinismia:

Syyskuussa 2007 julkaistun Elinkeinoelämän Valtuuskunnan EVAn analyysin mukaan yritykset, joissa on toimitusjohtajana nainen, ovat noin kymmenen prosenttia kannattavampia kuin vastaavat miesjohtoiset yritykset. Lisätietoja EVA-analyysissä "Naisten johtamat yritykset ja kannattavuus".

Tutkimus on hieno osoitus siitä, ainakin minulle itsestään selvyydestä, että nainen voi olla hyvä johtaja. Mielestäni on kuitenkin varsin sovinistista ja harhaanjohtavaa tehdä tästä se päätelmä, että nainen (tai yhtä hyvin mies) noin yleisesti olisi jotenkin parempi johtaja, edes tämän kannattavuuden suhteen.

Tällaisia johtopäätöksiä kovin moni kuitenkin tekee, kun asiat esitetään näin tarkoitushakuisesti, vaikkei tutkimus sitä mitenkään osoita.

Sanotaan nyt selvyyden vuoksi, että kannatan lämpimästi kaikkien ihmisten oikeudenmukaista kohtelua, mutta sisällytän ryhmään mielelläni myös itsenikin…

Tiedän odottavani turhaan, mutta näen tässä nimelläni kohdistetun loukkauksen, jota hyvittämään sopisi suorasanainen anteeksipyyntö tai väitteiden todeksi osoittaminen.

3 kommenttia:

Akseli kirjoitti...

Kyllä tuo minuakin henkilönä loukkaa. Mutta kaikkein eniten tuo loukkaa naisia.

Ihan oikeesti. Kyllä tasa-arvo on kiinni henkilöstä, ei sukupuolesta, vaikka jotkut naissukupuolen heikommat astiat koittavatkin yleistää oman epävarmuutensa muihinkin naisiin...

Tämä on samaa paskaa kuin tietyn tyyppiset henkilöt kirjoittelevat yleisön osastoille nimimerkeillä "yksi monien puolesta".

Totuus vain että toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.
Sukupuolella ei ole siinä mitään tekemistä.

Sukupuolella on tekemistä asia kanssa vain kun joku heikkovirtainen alkaa "ajattelemaan" - silloin syntyy tälläistä, kaikkia täyspäisiä henkilöitä loukkaavia kampanjoita.

Onkohan tämä samaa pelleilyä kun kuluneella viikolla ollut mies-päätteisten sanojen kieltokeskustelu? Kyllä on maailmassa asiat hyvin kun tälläiseen voi ihmisten ajatukset ohjata.

Kerro Jaska kun saat anteeksipyynnön. Ja kerro keneltä sen sait - kuka on tuo ajatuksen jättiläinen, joka tämän kampanjan takana on.

Akseli kirjoitti...

ja its mii ögein.

Kävin närkkiintyneenä katsomassa tuota sivustoa. Kampanjan takana on ,tai siis sivuston mukaan sitä "hallinnoi" Soprano Oyj!!!

Siis kampanja on sosiaali ja terveysministeriön logolla varustettua bullshittiä, jota hallinnoi "pörssi"yhtiö.

Huvittavaa oli palautelomakkeessa oleva teksti: "...Kaikki mielipiteet pyritään julkaisemaan, mutta sivuston hallinnoija pidättää oikeuden valita..."

Siis ministeriö on ulkoistanut työnsä kokonaan kaupalliselle toimijalle? Ja antanut vielä niille arvovaltansa käyttöön? Eikö tuo olisi jonkun virkamiehen asia seuloa kansan mielipiteitä?

Anonyymi kirjoitti...

Mikäs ihme tuo on kun itse "oikeus"ministerikin "mainostaa" yhtä lakiasiaintoimistoa VALTIONEUVOSTON kotisivuilla ... oikein toivottaa menestystä tälle 100 v OY:lle. Siinä meillä on jo kolmas "oikeus"ministeri peräjälkeen ... mistä ne noi kaikki löytävät ... arpomallakin pääsisi parempaan !? Nimittäin asiaan liiityen se kolmas "oikeus"ministeri sitten poisti oikein lainsäädännöllä aviomiehen haasteoikeuden aviolapseen nähden ... siinä teille "tasa"-arvoa ... mitä isot edellä sitä ... mut lähtö tuli sillekkin. Kuukauden kysymys kuka muu allekirjoitti tuon HYVIN nopeasti kumotun lainkohdan ?